Badkamer Ventilatie

Over ventileren in huis bestaan nogal wat misverstanden. Veel mensen denken dat een tijdje het raam openzetten voldoende is. Dat is niet zo. Na een half uurtje is de frisse lucht namelijk verdwenen en hopen vocht en bepaalde stoffen zich weer in de woning op. En dat kan leiden tot klachten zoals hoofdpijn, geïrriteerde luchtwegen, astma en allergische reacties. Beter is het om te zorgen voor een constante ventilatie. Net als wijzelf moet ook een huis de hele dag ademhalen. Dus: goed ventileren is 24 uur per dag ventileren.

Mechanische en gebalanceerde ventilatie

Vanaf de jaren zeventig zijn steeds meer nieuwe woningen voorzien van mechanische ventilatie. Hierbij voert een ventilator de binnenlucht continu naar buiten af. Tegenwoordig zijn nieuwe woningen vaak uitgerust met gebalanceerde ventilatie. Daarbij wordt verse buitenlucht mechanisch toegevoerd en de binnenlucht mechanisch afgevoerd. De aanvoer en de afvoer zijn daarbij in evenwicht ('balans').

Badkamer ventilatie

Waterdamp slaat altijd neer op oppervlakken die kouder zijn dan de omgeving. Zo ontstaat een hinderlijke condensvorming op spiegels en tegels in de badkamer. Dit vocht tast ook nog eens de badkamermeubels en het schilderwerk aan. Het is belangrijk die damp snel naar buiten af te voeren.
Wij geven u graag advies op maat. Neem contact met ons op dan kunnen wij samen kijken wat voor uw vraag de beste oplossing is.
Ook kunt u op onze webshop kijken voor diverse modellen en functies.